Dreptul la parere in IT? Sau nu?

20.07.2020

Acest topic este unul destul de usor pentru mine. As putea vorbi din proprie experienta modul in care sunt luate deciiziile mici cu privire la task-uri. 

Probabil cei care nu sunt programatori vor avea senzatia ca intr-o companie IT, lucrurile sunt extrem de serioase, de formale, unde toata lumea trebuie sa stie ce sa vorbeasca si cand sa vorbeasca.

Ei bine, nu este tocmai asa. In viata de zi cu zi, se creeaza task-uri pe care cineva trebuie sa le gandeasca. Ideile vin, si nu tot timpul o singura persoana poate avea cea mai buna idee.

De aceea se pune mare accent pe munca in echipa. Toti trebuie sa gandeasca, sa vina cu idei, propuneri pentru a se lua o decizie cat mai apropiata de o solutie perfecta.

Dreptul la parere, nu este tocmai un drept. Este chiar mai mult decat atat. Este un must have in IT. Trebuie sa ai capacitatea sa vii cu idei sau sa poti sugera imbunatatiri ale sistemului sau a interfetei astfel incat utilizatorul sa aiba o experienta placuta.

Veti avea impresia ca doar cei avansati pot face asta. Din proprie experienta spun ca si la inceput de cariera mi s-a cerut parerea. Cum crezi ca ar fi mai bine sa implementam asta? Ai vreo sugestie aici? Sunt intrebari care mi-au fost puse cu scopul de a ma ajuta sa gandesc.

In felul acesta fiecare, indiferent de pozitia lui in firma, junior, middle sau senior, poate pe o parte sa se dezvolte iar pe alta parte sa ajute la imbunatatirea solutiei la care lucreaza impreuna. 

Asadar, sa nu credeti ca oamenii din IT sunt oameni seci, ciudati sau tocilari care se ghideaza dupa tipare bine stabilite sau care urmeaza un protocol anume. Nu este deloc asa, desi pot fi exceptii. 

Programatorii sunt creativi, curiosi si isi dezvolta aceasta abilitate in fiecare zi.

In plus, limbajul folosit in IT, cel putin intre colegii de munca nu este unul formal, ci unul informal. In situatiile in care comunici cu HR sau departamentul de management, va trebui sa adopti un limbaj formal.

© 2020 Anonim PO. Toate drepturile rezervate.
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți